joi, 23 octombrie 2014

Vinurile Et Cetera!

Uite ca iarasi am avut ocazia, datorita jobului sa degust unele din cele mai superbe vinuri din Moldovioara noastra. E vorba despre Et Cetera - niste vinuri in care se simte sufletul depus pentru fiecare picatura.
  Cu aceste vinuri e bine sa stai cu cineva drag si sa sorbi din paharul plin de arome fine si un gust rotund.Eu insa, am stat cu colegii si ne mindream ca asa "capodopere" sunt moldovenesti.
   Primul vin pe care l-am degustat a fost un Chardonnay Select. Este foarte fresh, are o aciditate placuta, dar totodata se simte si aroma de stejar, ceea ce este caracteristic vinului deja maturat, culoarea fiind de un pai foarte deschis.

In schimb Chardonnay Premium de la Et Cetera este mai complex. Culoarea este de un galben auriu, cu arome intense de gutuie si flori de salcim. Il savuram si imi inchipuiam un somon cu legume...  mmmmm un rai pe pamint.

Urmatorul a urmat Roze Et Cetera. Un vin sec, obtinut din soiul Cabernet, foarte AROMAT, mai ales o aroma de capsuna- parca am ajuns in copilarie si mincam inghetata de capsune. Un vin perfect pentru o seara la o terasa asortat cu un desert - mneam, mneam!

Vinurile rosii sunt si ele niste vinuri exemple pentru muuulti producatori de-ai nostri, de fapt nu numai ai nostri. Vinuri complexe, rotunde si bineinteles usor de baut, char fara nici un fel de muncare. Fermentate in barrel, ele poseda tot la ce poate visa oricare producator. Va spun sincer, chiar si cele franceze trebuie sa-si faca griji pentru asa concurenti ca Et Cetera.

Coproprietarul companiei Ampelos, cea care produce vinurile Et Cetera, dnul Alexandru Luchianov, prin descrierea afacerii familiei sale, ne-a "imbolnavit" pe toti de entuziasmul sau si de curajul, ca la noi in Moldova, totusi se poate de facut ceva, si acel ceva sa fie frumos si calitativ, nealergind dupa cantitate si bani. Bravo!












  

Un comentariu:

  1. Jobul tau e visul multora! :) Frumos spus- profesionalist! Dar vreo poza cu autorul articolului? BRAVO!!!!

    RăspundețiȘtergere